Συστατικά
- 100 γρ. πλιγούρι
- 4 μεσαίες ντομάτες
- 1 πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις την πατάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό για 10 περίπου λεπτά
- Κόβεις την κορυφή της ντομάτας και με ένα κουτάλι αδειάζεις την ψίχα της και την αφήνεις στην άκρη
- Βάζεις στο μπλέντερ την ψίχα της ντομάτας, το μισό ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν
- Κρατάς το μισό περιεχόμενο από το μπλέντερ στην άκρη
- Τοποθετείς τις τομάτες σε ένα ταψί αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα
- Βάζεις την σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτεις το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι
- Γεμίζεις τις ντομάτες αλλά όχι μέχρι επάνω γιατί το πλιγούρι φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Τοποθετείς τις ανάμεσα στις ντομάτες και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα που κράτησες και ελαιόλαδο
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις τις γεμιστές ντομάτες για 15-20 λεπτά.