Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι

Αν σου αρέσουν τα γεμιστά αλλά θέλεις την πιο ανάλαφρη εκδοχή τους σήμερα θα δοκιμάσεις τις ντομάτες με πλιγούρι.  BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

67

Συστατικά

  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 4 μεσαίες ντομάτες
  • 1 πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις την πατάτα σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό για 10 περίπου λεπτά
  • Κόβεις την κορυφή της ντομάτας και με ένα κουτάλι αδειάζεις την ψίχα της και την αφήνεις στην άκρη
  • Βάζεις στο μπλέντερ την ψίχα της ντομάτας, το μισό ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν
  • Κρατάς το μισό περιεχόμενο από το μπλέντερ στην άκρη
  • Τοποθετείς τις τομάτες σε ένα ταψί αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα
  • Βάζεις την σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτεις το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι
  • Γεμίζεις τις ντομάτες αλλά όχι μέχρι επάνω γιατί το πλιγούρι φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Τοποθετείς τις ανάμεσα στις ντομάτες και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα που κράτησες και ελαιόλαδο
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις τις γεμιστές ντομάτες για 15-20 λεπτά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις