Μπάμιες, λαδερές και καλοκαιρινές, με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Θα τις συνοδεύεις με φέτα και ζεστό ψωμί.
Συστατικά
- 1/2 κιλό μπάμιες
- 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ. γλ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μαϊντανό φρέσκο
- 3 κ.σ. ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις τις μπάμιες, τις πλένεις με άφθονο νερό και ρίχνεις από πάνω ξύδι
- Τις αφήνεις στον ήλιο για 10-15 λεπτά
- Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο
- Προσθέτεις τον πολτό ντομάτας, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά
- Ρίχνεις τις μπάμιες και ένα ποτήρι νερό
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και τις αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά ανακινώντας για να μην κολλήσουν
- Προσθέτεις ένα ακόμη ποτήρι νερό, κλείνεις το καπάκι και τις αφήνεις για 10 λεπτά
- Ρίχνεις τον μαϊντανό, ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα και το αφαιρείς από την εστία.