Υλικά
-
- 1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 3 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
- 4 κολοκύθια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
- 3 πιπεριές πράσινες, σε κομμάτια
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε κομμάτια
- 200 γρ. φέτα σκληρή
Για τη σάλτσα
- 3 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες για 4΄-5΄ ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Τις βγάζουμε με μια κουτάλα με σίτα και τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκύθια, μετά με το κρεμμύδι και τέλος με τις πιπεριές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον πριν σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 100 ml καυτό νερό.
Βήμα 5
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2΄ και περιχύνουμε τα λαχανικά.
Βήμα 6
Κουνάμε το πυρίμαχο σκεύος να απλωθούν τα λαχανικά και να καλυφθούν με τη σάλτσα και ψήνουμε για 40΄ ή μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Βήμα 7
Σερβίρουμε το μπριάμ με τη φέτα σε ξεχωριστό πιάτο ή θρυμματισμένη πάνω από τα λαχανικά.
Styling: Κ. Λυκουρέση- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M