More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τον τρόπο του Στέλιου Παρλιάρου

    Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει τη συνταγή για τον δικό του σιμιγδαλένιο χαλβά αρωματισμένο με αμύγδαλο και πορτοκάλι. ΒΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

    947

    Υλικά

    Μερίδες: 6

    • 100 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
    • 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
    • 100 γρ. αμύγδαλο λευκό, ολόκληρο
    • 400 γρ. νερό
    • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
    • κανέλα, για το πασπάλισμα

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα, την τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30-40′. Η διαδικασία αυτή κάνει τον χαλβά πολύ λευκό.

    Βήμα 2

    Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Αυξάνουμε ελαφρώς την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου απορροφηθεί το σιρόπι και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.

    Βήμα 3

    Μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κανέλα.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις