Συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

53

Το απόλυτο, καλοκαιρινό φρούτο είναι το καρπούζι και σήμερα θα πάρεις δύο. Θα απολαύσεις το πρώτο δροσερό και με το δεύτερο θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα.

  • 1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 20 γρ. πηκτίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίζεις το καρπούζι και κρατάς στην άκρη μόνο τη σάρκα
  • Την κόβεις σε μικρά καρέ
  • Ρίχνεις στο μπλέντερ το καρπούζι και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί
  • Βάζεις τον πολτό από το καρπούζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις συνεχώς για να μην κολήσει
  • Προσθέτεις σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και τη βανίλια ανακατεύοντας
  • Ρίχνεις την πηκτίνη και βράζεις τη μαρμελάδα για 5 ακόμη λεπτά
  • Τη μοιράζεις σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και την κρατάς στο ντουλάπι μέχρι να την ανοίξεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις