Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με ντομάτα, μελιτζάνες και φέτα, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το ελαιόλαδο.
- Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1⁄2-1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα ένα τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε τους 4 από τους 8 κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα.
- Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε όμως το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας για 2-3 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε τη στραπατσάδα με χόρτα βραστά, ντοματίνια με ρόκα ή άλλη σαλάτα και ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.