Στραπατσάδα με ντομάτα, μελιτζάνες και φέτα

Μια πιο χορταστική παραλλαγή της παραδοσιακής στραπατσάδας με μελιτζάνα, φέτα και μυρωδικά. Από Νένα Ισμυρνόγλου Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

4449

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με ντομάτα, μελιτζάνες και φέτα, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το ελαιόλαδο.
  2. Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1⁄2-1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα ένα τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε τους 4 από τους 8 κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε όμως το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας για 2-3 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρουμε τη στραπατσάδα με χόρτα βραστά, ντοματίνια με ρόκα ή άλλη σαλάτα και ψωμί.

 

 

 

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις