Συνταγή για μπάμιες με μοσχάρι και φρέσκια ντομάτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

57

Ένα λαδερό, καλοκαιρινό πιάτο που θυμάσαι να βρίσκεται στο τραπέζι των παιδικών σου χρόνων. Μοσχαράκι κοκκινιστοί με μπάμιες που θα λατρέψει και η δική σου οικογένεια.

Συστατικά

  • 4 μερίδες μοσχάρι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο σε απορροφητικό χαρτί 
  • 500 gr. μπάμιες
  • κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 200 gr. χυμό ντομάτας 
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκιες μπάμιες τις πλένεις 2 φορές με άφθονο κρύο νερό και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και ξύδι
  • Τις αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα και στη συνέχεια στο τρυπητό για  10 ακόμη λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις το μοσχάρι και το σοτάρεις  από όλες τις πλευρές
  • Ρίχνεις την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνεις να βράσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Τις ρίχνεις στο τηγάνι με το μοσχάρι, προσθέτεις νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και ανακινείς ώστε να πάνε παντού
  • Το αφήνεις να βράσει για μισή ακόμη ώρα και το σερβίρεις ζεστό με φέτα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις