Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με τυριά

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

68

Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι νόστιμες και όταν τις συνδυάσεις με τυριά το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 κίτρινες πιπεριές
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 8 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις τις πιπεριές για 10 περίπου λεπτά
  • Τις αφαιρείς και τις ακουμπάς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Αφαιρείς τις φλούδες που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι κόβεις το κοτσάνι και τις αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τα τυριά (εκτός από το κασέρι) και τα πολτοποιείς με ένα πιρούνι
  • Προσθέτεις την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο και ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζεις προσεχτικά τις πιπεριές με το μείγμα
  • Ακουμπάς τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη και ρίχνεις από πάνω ελαιόλαδο, πιπέρι και το κασέρι
  • Τις ψήνεις για 25 λεπτά και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις