Συνταγή για καγιανά με τριμμένη φέτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

66

Ο καγιανάς είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο που μπορεί να το απολαύσεις ως κύριο ή συνοδευτικό.

  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 αυγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις το σκόρδο, τις ντομάτες, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά
  • Ανακατεύεις τα αβγά σε ένα μπολ και τα ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύοντας πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να βράσει το ασπράδι
  • Τον αφαιρείς από τη φωτιά, σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω την τριμμένη φέτα
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις