More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές

    Από την ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

    110
    Στην αλμυρή τους εκδοχή τα cheesecake είναι εντυπωσιακά και σερβίρονται ως εξαιρετικό ορεκτικό.

    Βήμα 1

    Σπάτε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα τρίβετε στο μπλέντερ σε δόσεις να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε το τρίμμα του παξιμαδιού με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

    Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα λιωμένα τυριά σε ένα μπολ με σύρμα, προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

    Βήμα 3

    Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με το παξιμάδι και ψήνετε το cheesecake για 50 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.

    Βήμα 4

    Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε στολίζοντας με ντοματίνια, ελίτσες και φυλλαράκια ρίγανης.

    Υλικά

      • 200γρ. παξιμαδάκι κρητικό με ρίγανη
      • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
      • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
      • 250γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
      • 250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
      • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
      • 3 αβγά
      • 3-4 κλαράκια μαντζουράνας (τα φυλλαράκια)
      • ξύσμα από 1 λεμόνι
      • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
      • αλάτι, πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
    • μερικές ελιές
    • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

    Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις