Τα κεφτεδάκια με φρέσκια ντομάτα είναι απλά υπέροχα και μπορείς να τα σερβίρεις μόνα τους. Εναλλακτικά, τα συνοδεύεις με τηγανιτές πατάτες ή ζυμαρικά.
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ψίχα από 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες στο multi
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ κ. γλ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ. σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζεις το ψωμί σε λίγο νερό και το στίβεις πολύ καλά
- Το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αβγό, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώνεις πολύ καλά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Σκεπάζεις το μπολ με πλαστική μεμβράνη, το βάζεις στο ψυγείο και το αφήνεις για 1 ώρα τουλάχιστον πριν αλευρώσεις και τηγανίσεις τους κεφτέδεςΣάλτσα
- Βάζεις το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και όταν κάψει σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύεις καλά για 3-4 λεπτά
- Βάζεις 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνεις τη φωτιάς και αφήνεις τη σάλτσα για 15-20 λεπτά
- Την αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις τον βασιλικό
- Ρίχνεις τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα