Συνταγή για gazpacho την παραδοσιακή Ισπανική κρύα σούπα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

46

Η κρύα σούπα είναι τέλεια ιδέα τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή τόσο για κύριο πιάτο, ειδικά βραδινό όσο και για πρώτο αν κάνεις τραπέζι.

  • 1 κιλό ώριµες ντοµάτες, τριμμένες
  • 80 γρ. µπαγιάτικο λευκό ψωµί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη κομμένη σε χοντρές ροδέλες
  • 1 µικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκοµµένη
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκοµµένες
  • 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο multi τις ντομάτες, το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να οµογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνεις ρευστό
  • Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ ή πορτήρια και τη βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά τα υλικά της γαρνιτούρας και ρίχνεις πάνω από κάθε ποτήρι ή μπολ με σούπα πριν τη σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις