Η κρύα σούπα είναι τέλεια ιδέα τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή τόσο για κύριο πιάτο, ειδικά βραδινό όσο και για πρώτο αν κάνεις τραπέζι.
Συστατικά
- 1 κιλό ώριµες ντοµάτες, τριμμένες
- 80 γρ. µπαγιάτικο λευκό ψωµί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη κομμένη σε χοντρές ροδέλες
- 1 µικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκοµµένη
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκοµµένες
- 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
- ξίδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο multi τις ντομάτες, το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να οµογενοποιηθούν
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνεις ρευστό
- Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ ή πορτήρια και τη βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά τα υλικά της γαρνιτούρας και ρίχνεις πάνω από κάθε ποτήρι ή μπολ με σούπα πριν τη σερβίρεις.