Συνταγή για γαριδομακαρονάδα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

110

Η γαριδομακαρονάδα είναι μία από τις πιο λαχταριστές και εύκολες κι εκείνη που έχεις συνδέσει με τα καλοκαίρια στα αγαπημένα σου νησιά.

  • 1/2 κιλό spaghetti
  • 1/2 κιλό ντοματίνια ψιλοκομμένα ή τριμμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα και βράζεις τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά
  • Αφαιρείς τις γαρίδες και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το ούζο, τα ντοματίνια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 7 περίπου λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά
  • Ανακατεύεις καλά και αν είναι πηχτή η σάλτσα προσθέτεις νερό από την κατσαρόλα που έβρασες τα ζυμαρικά
  • Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις στα μακαρόνια με τη σάλτσα τις γαρίδες και το ξύσμα λεμονιού
  • Σερβίρεις στολίζοντας με τον μαϊντανό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις