Συνταγή για πανακότα με κεράσι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

68

Ελαφριά και πεντανόστιμη η πανακότα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό. Και θα τη συνδυάσεις με κεράσια που είναι φρούτα εποχής.

  • 70 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
  • 150 γρ. ζελέ κεράσι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. φρέσκα κεράσια, πλυμένα, καθαρισμνένα και κομμένα στη μέση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και περιμένεις να πάρουν μία βράση
  • Προσθέτεις στο ζελέ και ανακατεύεις συνεχώς για 1-2 λεπτά
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις στο μείγμα το γιαούρτι και τα κομμένα κεράσια
  • Ανακατεύεις συνεχώς και προσθέτεις τις βανίλιες
  • Απλώνεις διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ έτσι ώστε να καλυφθούν τα πλαϊνά μέρη και να έχει μεγάλο περιθώριο στις άκρες
  • Αδειάζεις στην φόρμα το μείγμα και το σκεπάζεις με την μεμβράνη
  • Βάζεις την πανακότα στο στο ψυγείο για 6-7 ώρες
  • Αφαιρείς την πανακότα από τη φόρμα πιάνοντας από την άκρη τη μεμβράνη και την αναποδογυρίζεις σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Βγάζεις τη μεβράνη,  κόβεις την πανακότα σε μεσαία κομμάτια και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις