More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Παγωτό βερίκοκο

    Το καλοκαιράκι το ρίχνουμε στα παγωτά! Όσο λοιπόν βρίσκουμε στο καλάθι του μανάβη βερίκοκα, ας τα κάνουμε και παγωτό. από την Ντίνα Νικολαου

    50

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Πλένετε καλά τα βερίκοκα και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί το μέλι και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

    Βήμα 2

    Βάζετε τα βερίκοκα σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε καλά. Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

    Βήμα 3

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού και την προσθέτετε στο μπολ με τον πολτό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

    Βήμα 4

    Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλικό μπολ και παγώνετε για 2 ώρες. Βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάτε το παγωτό με το σύρμα. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ακόμα. Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, ρίχνετε εκεί το μίγμα και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις