Σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό κέικ με μπανάνα που είναι τέλειο για πρωινό αλλά και με τον απογευματινό σου καφέ.
Συστατικά
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 1 κ. μαγειρική σόδα
- 2/3 φλ. βουτυρόγαλα
- 1/2 φλ. βούτυρο ανάλατο
- 1 φλ. λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 1/2 φλ. τριμμένα αμύγδαλα
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μία φόρμα για κέικ
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέτεις και χτυπάς τα αβγά ένα τη φορά. Ρίχνεις τις μπανάνες σε φέτες
- Προσθέτεις το μείγμα στο μικρό μπολ και το βουτυρόγαλα
- Πασπαλίζεις με το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύεις καλά με την σπάτουλα
- Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ
- Ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.