Συνταγή για κοτόπουλο με σύκα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

80

Το κοτόπουλο είναι θρεπτικό και ζουμερό, τα σύκα γευστικά και super food. Όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα.

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 5 μεγάλα σύκα φρέσκα
  • 250 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεφλουδίζεις τα σύκα και τα κόβεις σε τέσσερα κομμάτια
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά και στις δύο πλευρές
  • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλο, την κανέλα και σβήνεις με το μισό κρασί
  • Περιμένεις 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνεις σύκα και 1 φλιτζάνι νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο και το αφήνεις στην άκρη και σκεπασμένο με ένα πιάτο
  • Βάζεις τη σάλτσα στο multi και την πολτοποιείς, την ρίχνεις πάλι στην κατσαρόλα και την βράζεις για 2 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτεις το υπόλοιπο κρασί και βράζεις για ακόμη 5 λεπτά
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα σύκα και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Μπορείς να το συνοδεύσεις με ρύζι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις