Τα παντζάρια θεωρούνται super food και είναι της εποχής. Συνδυάζονται απίθανα με τη φέτα και τα καρύδια και όλα μαζί δημιουργούν την πιο λαχταριστή σαλάτα.
Συστατικά
- 6-10 παντζάρια
- 180 γρ. ρόκα
- 90 γρ. τυρί φέτα
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- καρύδια
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεφλουδίζεις τα παντζάρια και τα κόβεις στη μέση
- Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και προσθέτεις βαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά
- Αν κολλήσουν προσθέτεις ελάχιστο νερό
- Τα αφαιρείς από το φούρνο και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
- Σε ένα μικρό ταψί βάζεις τα καρύδια και τα ψήνεις για 5-6 λεπτά
- Τα αφαιρείς και όταν κρυώσουν τα κόβεις στη μέση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ξίδι βαλσάμικο, μουστάρδα, μέλι, σκόρδο, ρίγανη, ξύσμα και χυμό λεμονιού και σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
- Κόβεις τα παντζάρια σε μικρούς κύβους και τα ρίχνεις στο μπολ με το ντρέσινγκ
- Προσθέτεις τη ρόκα, θρυμματισμένη φέτα και τα καρύδια
- Απολαμβάνεις τη σαλάτα σου.