Συνταγή για παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό

61

Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και παραδοσιακή καρμπονάρα με ολόκληρο αυγό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Συστατικά

  • 350 γρ. spaghetti
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 μπέικον κομμένο σε καρέ
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα
  • Μόλις βράσεις βάζεις τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασία κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό τους
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα αβγά, το πεκορίνο και την παρμεζάνα
  • Προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάς καλά
  • Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό
  • Προσθέτεις τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Τα αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις στην κατσαρόλα το  μείγμα με το αυγό
  • Βράζεις νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και τοποθετείς από πάνω ένα πιάτο
  • Ρίχνεις στο πιάτο τους κρόκους και περιμένεις να βράσουν χωρίς να σφίξουν
  • Όταν είναι έτοιμη σερβίρεις την καρμπονάρα και τους τοποθετείς προσεχτικά από πάνω.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις