Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και παραδοσιακή καρμπονάρα με ολόκληρο αυγό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 350 γρ. spaghetti
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 μπέικον κομμένο σε καρέ
- 1/3 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα
- Μόλις βράσεις βάζεις τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασία κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό τους
- Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα αβγά, το πεκορίνο και την παρμεζάνα
- Προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάς καλά
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό
- Προσθέτεις τα μακαρόνια στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Τα αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις στην κατσαρόλα το μείγμα με το αυγό
- Βράζεις νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και τοποθετείς από πάνω ένα πιάτο
- Ρίχνεις στο πιάτο τους κρόκους και περιμένεις να βράσουν χωρίς να σφίξουν
- Όταν είναι έτοιμη σερβίρεις την καρμπονάρα και τους τοποθετείς προσεχτικά από πάνω.