Τα σχολεία ξεκίνησαν κι αν θέλεις τα παιδιά να έχουν το πιο λαχταριστό και θρεπτικό σνακ στην τσάντα τους, τα muffins με σπανάκι είναι ότι καλύτερο.
Συστατικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. πολύ καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 κ..γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- 200 γρ. τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το σπανάκι, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις πολύ καλά με το γδάρτη
-
Προσθέτεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να γίνεις ένα ομοιογενές μείγμα
-
Λαδώνεις και αλευρώνεις τις μικρές φόρμες και αδειάζεις το μείγμα χωρίς να τις γεμίσεις
-
Ψήνεις τα muffins στους 180ο C για 25 περίπου λεπτά
- Περιμένεις λίγο να κρυώσουν και τα βγάζεις από τις φόρμες.