Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένα όλης της οικογένειας και οι ταλιατέλες πιο χορταστικές απ’ όλα. Θα τις συνδυάσεις με κιμά και θα σε λατρέψουν όλοι.
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 τεμ. γαρύφαλλο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- 1 καρότο τριμμένο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι το αφήνεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Αφού μαλακώσει προσθέτεις τον κιμά σιγά σιγά και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα
- Ρίχνεις λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά
- Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ και τον μαϊντανό
- Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 1/2 περίπου ώρα
- Αφού βράσεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας μετά τον κιμά μια γενναία ποσότητα τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένη φέτα.