Αγαπάς κάθε λογής μπισκότου και λατρεύεις να συνοδεύεις τον απογευματινό σου καφέ μαζί με 1, 2 ή και 3 λαχταριστά, γλυκά μπισκοτάκια. Ωστόσο, θέλεις ιδανικά να αποφεύγεις αυτά του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά και προτιμάς να ανακαλύπτεις εύκολες σπιτικές συνταγές.
Ε λοιπόν, αυτά τα εκπληκτικά μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα και τα ανακαλύψαμε στο combinegoodflavors.com θα «αποπλανήσουν» τον ουρανίσκο σου! Μόλις δεις πόσο εύκολα φτιάχνονται, θα γίνουν τα αγαπημένα σου!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Μίξερ χειρός ή βάσης με γάντζο ζύμης
- Μπολ ανάμειξης
- Μεμβράνη
- Κουταλάκι για να κόψεις μικρές μπάλες ζύμης μπισκότων
- Ταψί
- Χαρτί ψησίματος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για κέικ
- ½ φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
Για το πασπάλισμα:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 ¼ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι βούτυρο , ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και τη βανίλια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα.
- Ανακάτεψε το 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για κέικ και ½ φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού και στη συνέχεια ζυμώνεις χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης.
- Τυλίγεις τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στου 180 °C και στρώνεις το ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού κόβεις τη ζύμη, την πλάθεις σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείς στο ταψί.
- Ψήνεις στο μεσαίο ράφι για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακάτεψε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και το 1 ¼ κ.σ. ζάχαρη και κύλησε μέσα τα ζεστά μπισκότα.
- Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, αποθήκευσέ τα σε ένα σκεύος για μπισκότα.