Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

97

Ένα από τα πιο παραδοσιακά, ελληνικά πιάτα είναι τα γιουβαρλάκια που θα τα φτιάξεις ίδιο νόστιμα με τη μαμά σου, εύκολα και γρήγορα.

  • 1/2 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανός
  • 4 κ. σ. ρύζι γλασέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ρύζι και το σκόρδο και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πλάθεις τον κιμά
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις νερό περίπου μέχρι τη μέση και περιμένεις να βράσει
  • Πλάθεις τον κιμά σε στρογγυλό σχήμα και βράζεις τα γιουβαρλάκια με κλειστό καπάκι για 35 περίπου λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το σύρμα τα αβγά με το χυμό λεμονιού
  • Μόλις τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα παίρνεις με μία κουτάλα λίγο λίγο από το ζουμί, το ρίχνεις στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας διαρκώς με ένα πιρούνι για να μην κόψει
  • Συνεχίζεις ρίχνοντας 2-3 κουταλιές ακόμα και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να βράσουν για μερικά ακόμη λεπτά
  • Τα σερβίρεις ζεστά.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις