Το σπανάκι είναι της εποχής και η τάρτα η τέλεια ιδέα για το weekend. Θα την συνδυάσεις με φέτα και θα την σερβίρεις ζεστή.
Συστατικά
Για την τάρτα θα χρειαστείς
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 110γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- λίγο νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 600 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις καλά
- Κόβεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζεις μαζί με το αλεύρι στο blender
- Χτυπάς καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
- Προσθέτεις το αυγό και συνεχίζεις να χτυπάς
- Ρίχνεις 1 κουταλιά νερό και χτυπάς για λίγο ακόμη
- Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτεις νερόΤυλίγεις σε διάφανη μεμβράνη τη ζύμη αφού προηγουμένως της έχεις δώσει το σχήμα της τατριέρας ή του ταψιού που θα την ψήσεις και τη βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώνεις βούτυρο και λίγο αλεύρι στο σκεύος και βάζεις τη ζύμη έτσι ώστε να πιάσει και το πλαϊνό μέρος
- Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και περιμένεις να ζεσταθεί
- Προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
- Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μην έχει πλέον πολλά υγρά
- Το βγάζεις από την εστία και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
- Κατεβάζεις το σπανάκι από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει
- Αν χρησιμοποιήσεις όλα τα τυριά τα βάζεις σε ένα μπολ και τα ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου
- Προσθέτεις στα το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύεις καλά
- Απλώνεις ομοιόμορφα στη ζύμη τη γέμιση και ψήνεις για 50 περίπου λεπτά
- Μόλις πάρει χρώμα η ζύμη την βγάζεις από το φούρνο και σερβίρεις την τάρτα ζεστή.