More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Μπισκότα πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο, δυόσμο και σοκολάτα

    Γρήγορη και εύκολη συνταγή μαρμελάδας, με μοναδική γεύση χάρη στην προσθήκη δυόσμου και σοκολάτας. Η ιδανική γέμιση για τα μπισκοτάκια σας δηλαδή! by ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΓΟΣ

    33

    Υλικά

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Για τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε το ζυμάρι στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 1 ώρα.

    Βήμα 2

    Για τη μαρμελάδα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν σχεδόν τα βερίκοκα και να δέσει η μαρμελάδα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Προσθέτετε το δυόσμο, τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε και φυλάτε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα αεροστεγή βαζάκια.

    Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε δύο στρογγυλούς δίσκους πάχους 3-5χιλ. Κόβετε από τον κάθε δίσκο 8-10 στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 10εκ. και τα κρατάτε στην άκρη. Στα μισά στρογγυλά κομμάτια κάνετε μια τρύπα στη μέση, με διάμετρο 2εκ. περίπου, και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε στα στρογγυλά κομμάτια χωρίς τρύπα 1-2 κουταλιές της σούπας από τη μαρμελάδα και κλείνετε με τα στρογγυλά κομμάτια με τρύπα, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να βγει ο αέρας.

    Βήμα 4

    Αλείφετε τα μπισκότα με το μίγμα αβγού, πασπαλίζετε με ζάχαρη, αμύγδαλο φιλέ, βρώμη και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Aντωνία Κατή

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις