Ένα κέικ πρέπει να βρίσκεται πάντα στο σπίτι. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου όσο και για σνακ των παιδιών. Και σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό lemon cake.
Συστατικά
-
240γρ. αλεύρι
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
4 αυγά
-
65ml ηλιέλαιο
-
60γρ. βούτυρο
-
1 φλ. γάλα
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
-
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 βανίλια
-
350γρ. ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις το ηλιέλαιο και συνεχίζεις το χτύπημα
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και το μείγμα από το μίξερ και ανακατεύεις καλά με τη σπάτουλα
- Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις το βούτυρο με το γάλα και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς
- Το ρίχνεις στο μείγμα ανακατεύεις και το αδειάζεις σε μια φόρμα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου λεπτά
- Το αφαιρείς από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσεις πριν το βγάλεις από τη φόρμα
- Πασπαλίζεις με αρκετή ζάχαρη και σερβίρεις.