Συνταγή για spaghetti με μελιτζάνες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

50

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
  • 4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 μπολ τριμμένη φέτα (προεραιτικά)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
    πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τηγανίζεις τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Τις αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και τις βάζεις σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει προηγουμένως απορροφητικό χαρτί
  • Κρατάς 5 κ.σ. ελαιόλαδο από την κατσαρόλα, το ζεσταίνεις και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις τις ελιές, την κάππαρη, το μαϊντανό και τις μελιτζάνες
  • Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη ξκουτάλα και την αφαιρείς απο την εστία
  • Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα στραγγίζεις, τα ρίχνεις μέσα στη σάλτσα και προσθέτεις την τριμμένη φέτα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις