Συνταγή για ρεβίθια με λουκάνικο

83

Αργά και σταθερά τα φθινοπωρινά πιάτα παίρνουν θέση στο τραπέζι. Και ξεκινάς με τα θρεπτικά ρεβίθια με λουκάνικο.

  • 1/2 κιλό ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε ζεστό νερό
  • 3-4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 mlλευκό κρασί
  • 2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι ή μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις για μερικές ώρες τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό
  • Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις σε μια μεγάλη
  • Ρίχνεις νερό μέχρι να τα σκεπάσεις και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα βράζεις για  περίπου 50 λεπτά
  • Τα δοκιμάζεις, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνεις το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις τα λουκάνικα
  • Τα γυρνάς μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Τα αφήνεις στην άκρη και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και τα σβήνεις με το κρασί
  • Ρίχνεις σε ένα σκεύος με καπάκι ή στη γάστρα τα ρεβίθια, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό
  • Σκεπάζεις το σκεύος και τα αφήνεις να ψηθούν για 45 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τα ντοματίνια και ελέγχεις αν χρειάζεται νερό
  • Τα ψήνεις για 10 ακόμη λεπτά
  • Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο και περιμένεις μερικά λεπτά πριν σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις