Αργά και σταθερά τα φθινοπωρινά πιάτα παίρνουν θέση στο τραπέζι. Και ξεκινάς με τα θρεπτικά ρεβίθια με λουκάνικο.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε ζεστό νερό
- 3-4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 mlλευκό κρασί
- 2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 500 γρ. ντοματίνια
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι ή μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις για μερικές ώρες τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό
- Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις σε μια μεγάλη
- Ρίχνεις νερό μέχρι να τα σκεπάσεις και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα βράζεις για περίπου 50 λεπτά
- Τα δοκιμάζεις, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ρίχνεις το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις τα λουκάνικα
- Τα γυρνάς μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Τα αφήνεις στην άκρη και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και τα σβήνεις με το κρασί
- Ρίχνεις σε ένα σκεύος με καπάκι ή στη γάστρα τα ρεβίθια, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό
- Σκεπάζεις το σκεύος και τα αφήνεις να ψηθούν για 45 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τα ντοματίνια και ελέγχεις αν χρειάζεται νερό
- Τα ψήνεις για 10 ακόμη λεπτά
- Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο και περιμένεις μερικά λεπτά πριν σερβίρεις.