Συνταγή για πέννες αραμπιάτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

72

Τα ζυμαρικά είναι η καλύτερη ιδέα για την εργαζόμενη γυναίκα. Κι αν έχεις στερέψει από έμπνευση σήμερα θα φτιάξεις λαχταριστές πέννες αραμπιάτα.

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 συσκευασία ντοματοχυμό (500 γρ.)
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 του φλιτζανιού ελιές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα βασιλικού
  • ζάχαρη
  • τριμμένο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμυδάκι
  • Προσθέτεις τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα
  • Ρίχνεις τον χυμό ντομάτας, αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη χαμηλώνεις τη φωτιά σκεπάζει το τηγάνι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 20-25 λεπτά
  • Απομακρύνεις το τηγάνι από την εστία και προσθέτεις τις ελιές
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και ρίχνεις στην κατσαρόλα τη σάλτσα
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις το τριμμένο τυρί και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις