Συνταγή για μηλόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

57

Η μηλόπιτα συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ ενώ είναι ότι καλύτερο για σνακ ή αν σχεδιάζεις να κάνεις τραπέζι.

  • 3 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C
  • Καθαρίζεις τα μήλα, κόβοντας τα σε ροδέλες
  • Τα ραντίζεις με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο και το απλώνεις στον πάτο του ταψιού
  • Προσθέτεις τα μήλα από πάνω καλύπτοντας την επιφάνεια
  • Πασπαλίζεις με κανέλα και ζάχαρη
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το baking powder
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τη μαργαρίνη, με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια των αβγών, για να δημιουργηθεί μαρέγκα και την προσθέτεις στο μείγμα του πρώτου μπολ
  • Ξύνεις λίγο λεμόνι
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το αλεύρι
  • Περιχύνεις το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζεις το ταψί, ώστε να σερβίρεις με τα μήλα προς τα πάνω.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις