Το ριζότο είναι μια τέλεια ιδέα ειδικά αν θέλεις ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Θα το συνδυάσεις με μανιτάρια και θα εντυπωσιάσεις όλη την οικογένεια.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τα ρίχνεις σε ένα σουρωτήρι που έχεις τοποθετήσεις πάνω σε ένα μπολ και τα αφήνεις να στραγγίξουν
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά .
- Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάριασμα για 3-4 λεπτά ακόμη
- Το σβήνεις με κρασί και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του
- Προσθέτεις 1 κουτάλα ζωμό κότας και τα υγρά από τα μανιτάρια και το αφήνεις να βράσει
- Συνεχίζεις τη διαδικασία με δύο ακόμη κουτάλες ζωμό και ανακατεύεις καλά
- Το αφήνεις για 15 λεπτά και το ελέγχεις συχνά
- Λίγο πριν απορροφήσει όλα του τα υγρά ρίχνεις τα μανιτάρια, ανακατεύεις για 5 περίπου λεπτά και το αποσύρεις απο την εστία
- Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις και ρίχνεις αρκετό πιπέρι.