Τα κανελόνια είναι αγαπημένα ζυμαρικά των Ιταλών και συνδυάζονται υπέροχα με το σπανάκι που είναι της εποχής.
Συστατικά
- 250 γρ. κανελόνια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κιλό σπανάκι πολύ καλά πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 120 ml φρέσκο γάλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις σιγά σιγά το σπανάκι, πιπέρι και αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά
- Το αποσύρεις από την εστία και το αφήνεις στην άκρη για 15 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τη φέτα και τη μισή κεφαλογραβιέρα στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Λαδώνεις ένα ταψί ή ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος
- Γεμίζεις τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετείς κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο
- Σε μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, ανακατεύεις το μείγμα και το ρίχνεις πάνω από τα κανελόνια
- Προσθέτεις την κεφαλογραβιέρα και καλύπτεις με αλουμινόχαρτο
- Ψήνεις τα κανελόνια στους 190 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά
- Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμη ελέγχοντας συχνά
- Τα αφήνεις για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρεις.