Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

139

Τα κανελόνια είναι αγαπημένα ζυμαρικά των Ιταλών και συνδυάζονται υπέροχα με το σπανάκι που είναι της εποχής.

  • 250 γρ. κανελόνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι πολύ καλά πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το σπανάκι, πιπέρι και αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά
  • Το αποσύρεις από την εστία και το αφήνεις στην άκρη για 15 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τη φέτα και τη μισή κεφαλογραβιέρα στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Λαδώνεις ένα ταψί ή ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος
  • Γεμίζεις τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετείς κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο
  • Σε μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, ανακατεύεις το μείγμα και το ρίχνεις πάνω από τα κανελόνια
  • Προσθέτεις την κεφαλογραβιέρα και καλύπτεις με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνεις τα κανελόνια στους  190 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμη ελέγχοντας συχνά
  • Τα αφήνεις για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις