Παραδοσιακή, σιροπιαστή και τέλεια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου αλλά και για το οικογενειακό τραπέζι το weekend.
Συστατικά
- 1 φλ. ζαχάρη
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
- 1 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 1/2 φλ. αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 κ.γ baking soda
- 3 κ.γ baking powder
- 2 κ.σ κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 3 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τα αυγά και τα χτυπάς προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα
- Ρίχνεις το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ μαζί με τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζεις το χτύπημα
- Διαλύεις τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα
- Ανακατεύεις το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και τα ρίχνεις σιγά σιγά στο μίξερ
- Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί και απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα
- Ψήνεις την καρυδόπιτα στους 200oC για 1 ώρα περίπου
- Όταν αρχίζει να φουσκώνει χαμηλώνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ρίχνεις τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και το βράζεις για 5 λεπτά
- Μόλις βγάλεις την καρυδόπιτα από το φούρνο απλώνεις ομοιόμορφα το σιρόπι έτσι ώστε να πάει παντού ενώ είναι ακόμη ζεστή.