Συνταγή για καρυδόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

374

Παραδοσιακή, σιροπιαστή και τέλεια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου αλλά και για το οικογενειακό τραπέζι το weekend.

Συστατικά

  • 1 φλ. ζαχάρη
  • 1 φλ.  γάλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ baking soda
  • 3 κ.γ baking powder
  • 2 κ.σ κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα αυγά και τα χτυπάς προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα
  • Ρίχνεις το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ μαζί με τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Διαλύεις τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα
  • Ανακατεύεις το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και τα ρίχνεις σιγά σιγά στο μίξερ
  • Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί και απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα
  • Ψήνεις την καρυδόπιτα στους 200oC για 1 ώρα περίπου
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει χαμηλώνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνεις τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και το βράζεις για 5 λεπτά
  • Μόλις βγάλεις την καρυδόπιτα από το φούρνο απλώνεις ομοιόμορφα το σιρόπι έτσι ώστε να πάει παντού ενώ είναι ακόμη ζεστή.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις