Ένα γλυκό πρέπει πάντα να υπάρχει στο σπίτι και οι τρούφες με σοκολάτα είναι ιδανικές.
Συστατικά
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή
- 4 αυγά
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- βούτυρο για το ταψί
Για τη γέμιση
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 180 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 150 γρ. μαύρο ρούμι
- 10 γρ. κακάο
- 300 γρ. τρούφα για επικάλυψη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μαρένγκα
- Κοσκινίζεις το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτεις σταδιακά στα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C, βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί
- Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 30-40 λεπτά
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 3 περίπου ώρες
Για την γέμιση
- Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση αδειάζεις την κουβερτούρα
- Περιμένεις 1 λεπτό και ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός
- Θρυμματίζεις το παντεσπάνι σε ένα μπολ, προσθέτεις το ρούμι, την γκανάς και το κακάο και τα ζυμώνεις καλά
- Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα
- Παίρνεις μικρή ποσότητα και την πλάθεις σε σχήμα μικρής μπάλας
- Το ρολάρεις στην τρούφα ώστε να καλυφθεί ολόκληρη
- Συνεχίζεις με το υπόλοιπο μείγμα και τις διατηρείς στο ψυγείο.