Η παραδοσιακή φασολάδα είναι το απόλυτο πιάτο του φθινοπώρου και χειμώνα αλλά όταν συνδυάζεται με λουκάνικα το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Συστατικά
- 600 γρ. φασόλια
- 2 λουκάνικα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 400 γρ. ντομάτες σε συσκευασία
- Φύλλα βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζεις τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το λουκάνικο για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τις ντομάτες, τα φασόλια αφού τα στραγγίξεις καλά και λίγο νερό
- Τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά
- Ρίχνεις τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.