Η κοτόπιτα είναι λαχταριστή και μπορείς να τη σερβίρεις ακόμη και ως κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικά αν έχεις καλέσει τους φίλους σου το weekend στο σπίτι.
Συστατικά
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά καρέ
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 100 γρ. γάλα
- 200 γρ. παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα νερό και βράζεις το κοτόπουλο μαζί και το κρεμμύδι
- Όταν μαλακώσει εντελώς το κοτόπουλο και έχει χυλώσει ο ζωμός του το αφαιρείς, το ξεψαχνίζεις και το κόβεις με τα χέρια σε πολύ μικρά κομμάτια
- Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τις πιπεριές και τα φρέσκια κρεμμύδια προσθέτοντας στο τέλος το θυμάρι
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα λαχανικά το ζωμό του κοτόπουλου, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα πλάθεις καλά με τα χέρια σου.
- Προσθέτεις λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίσεις το ανακάτεμα
- Αφήνεις τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στρώνεις στο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνεις τη γέμιση
- Στρώνεις πάνω από τη γέμιση ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το αυγό και το αραιώνεις με 2 κ.σ. νερό
- Αλείφεις την πίτα με το αυγό και την χαράζεις
- Την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.