Συνταγή για λικέρ από ρόδι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

10573

Το ρόδι είναι ένα από τα πιο ζουμερά και εύγεστα χειμωνιάτικα φρούτα με το οποίο θα φτιάξεις το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο λικέρ.

  • σπόρους από 1 κιλό ρόδια
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 750 ml βότκα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
  • Τα αφήνεις για 1 μήνα σε σημείο που το βλέπεις ο ήλιος
  • 1-2 φορές την εβδομάδα το ανακινείς καλά
  • Μόλις περάσει το διάστημα σουρώνεις το μείγμα χρησιμοποιώντας μια λεπτή σήτα και πιέζοντας τους σπόρους ώστε να στραγγίξουν
  • Ρίχνεις τη βότκα και ανακινείς ώστε να ενσωματωθεί
  • Μοιράζεις το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια και τα αφήνεις στην άκρη για 15 ημέρες πριν το σερβίρισμα.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Αν πιέσεις τους σπόρους, το αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία, γιατί δε θα είναι καθαρό το ποτό και θα δημιουργήσει ίζημα.

Comments are closed.