Το κοτόπουλο στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα κι αν προσθέσεις cranberries και δεντρολίβανο μεταμορφώνεται στο πιο γιορτινό.
Συστατικά
- 12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 60γρ βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- ½ φλ.. κόκκινο κρασί
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου διαλυμένο σε 2 φλ. νερό
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 2 κ.γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ φλ. αποξηραμένα κράνμπερι
- 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά
- Τα αφήνεις στην άκρη και ρίχνεις στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρεις για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις τα σκόρδα και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Ρίχνεις το κρασί, τον ζωμό, την μουστάρδα και τον μαϊντανό
- Προσθέτεις το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και χαμηλώνεις τη φωτιά
- Το σκεπάζεις και το αφήνεις να ψηθεί για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Μερικά λεπτά πριν το αποσύρεις από την εστία ρίχνεις τα cranberries και το δεντρολίβανο
- Σερβίρεις με πατάτες ή ρύζι.
Κεντρική photo: iStock