Κεφτεδάκια λαχταριστά και χορταστικά μεν αλλά και γιορτινά χάρη στο κουκουνάρι που περιέχει.
Συστατικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γλ. κύµινο
- ¼ κ.γλ. κόλιανδρο
- 1/2 κ.σ. πάπρικα
- 4 ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. κουκουνάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι
- Τα ζυμώνεις καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
- Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1.5-2 ώρες
- Προθερµαίνεις το φούρνο 200 βαθμούς
- Στρώνεις σε ένα ταψί ή σκεύος χαρτί ψησίματος
- Πλάθεις με τα χέρια σου τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείς στο ταψί
- Τα αφήνεις να ψηθούν για 8-10 μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τα συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
Κεντρική photo: iStock