Συνταγή για κεφτεδάκια με κουκουνάρι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

55

Κεφτεδάκια λαχταριστά και χορταστικά μεν αλλά και γιορτινά χάρη στο κουκουνάρι που περιέχει.

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γλ. κύµινο
  • ¼ κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα
  • 4 ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Τα ζυμώνεις καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
  • Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1.5-2 ώρες
  • Προθερµαίνεις το φούρνο 200 βαθμούς
  • Στρώνεις σε ένα ταψί ή σκεύος χαρτί ψησίματος
  • Πλάθεις με τα χέρια σου τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείς στο ταψί
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 8-10 μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τα συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!