Συνταγή για Χριστόψωμο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

120

Το Χριστόψωμο βρίσκεται παραδοσιακά στο τραπέζι των Χριστουγέννων κι εσύ φέτος θα το φτιάξεις μόνη σου ακριβώς όπως έκαναν η μητέρα και η γιαγιά σου.

Το Χριστόψωμο βρίσκεται παραδοσιακά στο τραπέζι των Χριστουγέννων κι εσύ φέτος θα το φτιάξεις μόνη σου ακριβώς όπως έκαναν η μητέρα και η γιαγιά σου.

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 35 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα  σταφίδες ξανθιές
  • 1 φλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κούπα καρύδια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα λάδι καλό
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • γαρύφαλλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μπολ το αλεύρι
  • Διαλύεις τη μαγιά στο νερό σε ένα μπολάκι
  • Την προσθέτεις στο αλεύρι
  • Ανακατεύεις καλά και το ζυμώνεις μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτεις τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, το λάδι και το αλάτι και συνεχίζεις το ζύμωμα
  • Κρατάς λίγη ζύμη για να στολίσεις το Χριστόψωμο
  • Χωρίζεις τη ζύμη σε ταψάκια και την αφήνεις για μία ώρα μέχρι να φουσκώσει
  • Ψήνεις το Χριστόψωμο για 1 ώρα στους 220 βαθμούς
  • Στόλισε το ψωμί με τη ζύμη που έχεις κρατήσει δημιουργώντας έναν σταυρό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!