Σαλάτα πράσινη με φυστίκια και λαδολέμονο μανταρινιού

από την Νένα Ισμυρνόγλου

51

Μια σαλάτα με απλά υλικά και γκουρμέ διάθεση, γεμάτη αρώματα: συνδυάζει ό,τι πρασινάδες θέλουμε με φινόκιο, φυστίκια Αιγίνης και λαδολέμονο μανταρινιού.

20′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο μανταρινιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα με φυστίκια και λαδολέμονο μανταρινιού, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό μανταρινιού μαζί με τις φλούδες σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
  2. Σουρώνουμε και χτυπάμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.
  4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από τα φυστίκια.
  5. Περιχύνουμε τις πρασινάδες με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!