Μια σαλάτα με απλά υλικά και γκουρμέ διάθεση, γεμάτη αρώματα: συνδυάζει ό,τι πρασινάδες θέλουμε με φινόκιο, φυστίκια Αιγίνης και λαδολέμονο μανταρινιού.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το λαδολέμονο μανταρινιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα με φυστίκια και λαδολέμονο μανταρινιού, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό μανταρινιού μαζί με τις φλούδες σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
- Σουρώνουμε και χτυπάμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη.
- Αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από τα φυστίκια.
- Περιχύνουμε τις πρασινάδες με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.