Αν είσαι vegan σήμερα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρύζι με σπανάκι και σταφίδες που χαρίζουν μια γλυκιά λεπτομέρεια στο πιάτο.
Συστατικά
- 250 γρ. ρύζι
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
- 1/2 φλ. σταφίδες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα σοτάρεις τα καρύδια για 3 λεπτά
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά
- Ρίχνεις το ρύζι ανακατεύεις καλά και προσθέτεις 750 ml ζεστό νερό
- Το αφήνεις να βράσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις 5 περίπου λεπτά ακόμη
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπάζεις με το καπάκι και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock