Συνταγή για ζουμερό κέικ μανταρίνι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

94

Ένα κέικ είναι τέλειο για πρωινό και τώρα που τα μανταρίνια είναι στην εποχή τους θα φτιάξεις το πιο ζουμερό.

  • 2 αβγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 4 μανταρίνια, καλά καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. χυμός μανταρινιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις τα μανταρίνια από τα κουκούτσια τους και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τα μανταρίνια, μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
  • Προσθέτεις τα αβγά και τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα σου, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις για ένα λεπτό με μία κουτάλα.
  • Αρχίζεις να ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και μετά το baking powder.
  • Αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχεις αλευρώσει πρώτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και το περιχύνεις με τον χυμό μανταρινιών.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μερίδες.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!