Συνταγή για τυροκροκέτες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

99

Λαχταριστές και το ωραιότερο συνοδευτικό οι τυροκροκέτες είναι εκείνες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
  • 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 200 γρ. τυρί mozzarella
  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
  • Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά.
  • Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι. Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
  • Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πλάθεις τις μικρές μπάλες
  • Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.
Κεντρική photo: iStock
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!