Λαχταριστές και το ωραιότερο συνοδευτικό οι τυροκροκέτες είναι εκείνες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού νερό
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
- 1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
- 1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 200 γρ. τυρί mozzarella
- 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
- Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά.
- Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι. Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη.
- Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
- Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πλάθεις τις μικρές μπάλες
- Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.
Κεντρική photo: iStock