Μια pizza είναι πάντα μια καλή ιδέα ειδικά για βραδινό. Και η Napoletana είναι λαχταριστή με τα πιο αγνά υλικά.
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι νερό
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
- 6 ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. μοτσαρέλα, σε ροδέλες
- Κλωνάρια βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Περιμένεις 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
- Κάνεις τη ζύμη μία μπάλα και σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την πλάθεις για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
- Μεταφέρεις σε ένα μπολ και αφήνεις στην άκρη να φουσκώσει για 40 λεπτά.
- Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, μοιράζεις τη ζύμη σου σε δύο κομμάτια και την ανοίγεις σε δύο στρογγυλά ταψιά με αλεύρι στη βάση. Τα αφήνεις για 40 λεπτά ακόμη να φουσκώσει και παράλληλα προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μπολ, λιώνεις με ένα πιρούνι τα ντοματίνια και σταδιακά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Ομογενοποιείς με μία ξύλινη κουτάλα και απλώνεις στις δύο ζύμες αφού φουσκώσουν.
- Προσθέτεις από πάνω την μοτσαρέλα και το βασιλικό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.