Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

5103

Ελαφρύς και απολαυστικός ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι το πιο εύκολο γλυκό που συνοδεύει τέλεια τον καφέ και το τσάι.

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα από λεμόνι και αφήνεις το σιρόπι να βράσει
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτει το σιμιγδάλι μέτρια
  • Σβήνεις το μάτι και ρίχνεις στο σιμιγδάλι το σιρόπι καυτό
  • Το αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα ή σταφίδες
  • Το βάζεις σε μια φόρμα και τον αφήνεις στην άκρη για 20 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει
  • Το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!