Ελαφρύς και απολαυστικός ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι το πιο εύκολο γλυκό που συνοδεύει τέλεια τον καφέ και το τσάι.
Συστατικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα από λεμόνι και αφήνεις το σιρόπι να βράσει
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτει το σιμιγδάλι μέτρια
- Σβήνεις το μάτι και ρίχνεις στο σιμιγδάλι το σιρόπι καυτό
- Το αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα ή σταφίδες
- Το βάζεις σε μια φόρμα και τον αφήνεις στην άκρη για 20 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει
- Το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock