Καροτόσουπα με πορτοκάλι και τζίντζερ

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

36

Το κρύο είναι τσουχτερό και τόσο στο μεσημεριανό όσο και το βραδινό η σούπα έχει την πρώτη θέση στο τραπέζι. 

  • 1 κιλό καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα καρότα για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις το πορτοκάλι, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνει στην άκρη μέχρι να κρυώσει λιγάκι
  • Προσθέτεις το μπούκοβο, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μέλι και πολτοποιείς τη σούπα με το ραβδομπλέντερ
  • Την βάζεις και πάλι στην εστία να πάρει μια βράση και προσθέτεις αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι
  • Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω 1 κ.σ. γιαούρτι αν θέλεις ή λίγη πάπρικα.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!