Συστατικά
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml ελαιόλαδο
- 125 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 150 γρ. φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο και το ζυμώνεις με τα χέρια, μέχρι να βραχεί καλά όλο το αλεύρι
-
Βάζεις σιγά σιγά το νερό και συνεχίζεις να ζυμώνεις
-
Σταματάς να ρίχνεις νερό όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια σου
-
Σκεπάζεις το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη
-
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν
-
Προσθέτεις το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη
- Προσθέτεις τον άνηθο και το αφήνεις για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από την εστία
- Όταν κρυώσει προσθέτεις τη φέτα και ανακατεύεις καλά
- Αλευρώνεις μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετείς τη ζύμη
- Την ανοίγεις με τον πλάστη και την κόβεις χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι
- Βάζεις 1 κ.σ. γέμιση σε κάθε δίσκο και την κλείνεις σε μορφή μισοφέγγαρου
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Τοποθετείς τα σπανακοπιττάκια σε ένα ταψί φούρνου όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα και τα ψήνεις για 50 λεπτά
- Τα αφήνεις να κρυώσουν λιγάκι και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις