Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

84

Παραδοσιακή συνταγή φασολάδας από την Ήπειρο με ψιλά φασόλια και καυτερή πιπεριά.

10′ προετοιμασία     1 ώρα και 10′ μαγείρεμα     Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη, ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!