Συνταγή για κοτόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

69

Η κοτόπιτα είναι κατάλληλη τόσο ως συνοδευτική όσο και ως κύριο πιάτο ή σνακ στο γραφείο.

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 αβγό
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο
  • Μόλις το κοτόπουλο αρχίζει να βράζει το σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
  • Χτυπάς το αβγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
  • Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
  • Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και απολαμβάνεις.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!